Timp de pregatire: 15 min

Timp de gatire: 30 min

INGREDIENTE 16 PORŢII (o tava 30cm-45cm):

Pentru blat:

6 oua

150 gr zahar tos

90 gr făina

40 gr cacao

Pentru crema:

4 galbenusuri

160 gr zahar tos

2 plicuri zahar vanilat

40 ml lapte

20 gr cacao

8-10 gr cafea solubila sau INKA

270 gr zahar pudra

250 gr unt 80% grasime

Pentru glazura:

4 albusuri

250 gr zahar pudra

Pentru ornat:

10-20 grame cafea boabe

Mod de preparare:

Pasul 1:

Se scot toate ingredientele din frigider. Cand au ajuns la temperatura camerei ne apucam de treaba. Pornim cuptorul si ii fixam temperatura la 200 grade (daca e electric) sau 220 grade (daca e un cuptor de aragaz obisnuit pe gaz).

Pasul 2:

Se tapeteza tava cu hartie pergament. Se bat, cu telul sau mixerul, cele 6 albusuri spuma tare. Apoi, se adauga “in ploaie” 150 grame de zahar tos. Se bate in continuare cel putin zece minute. Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri, 90 grame de faina si cele 40 grame de cacao amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava si se da cuptor 15 minute.

 

Pasul 3:

Se amestecă bine cu telul pară, pe abur,  cele 4 gălbenuşuri cu 160 grame zahăr tos, zahărul vanilat, 40 ml lapte şi 20 grame cacao. Când compoziţia s-a îngroşat se ia de pe abur şi se lasă să se răcească.

Pasul 4:

Se freacă bine, cu o lingură, cafeaua solubilă cu 70 grame zahăr pudră şi o lingură de apă minerală. Atunci când compoziţia şi-a dublat volumul se încorporează uşor cu crema răcită de la pasul 3.

Continuarea o gasiti pe elenalasconi.ro!