Timp de pregatire: 15 min
Timp de gatire: 30 min
INGREDIENTE 16 PORŢII (o tava 30cm-45cm):
Pentru blat:
6 oua
150 gr zahar tos
90 gr făina
40 gr cacao
Pentru crema:
4 galbenusuri
160 gr zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
40 ml lapte
20 gr cacao
8-10 gr cafea solubila sau INKA
270 gr zahar pudra
250 gr unt 80% grasime
Pentru glazura:
4 albusuri
250 gr zahar pudra
Pentru ornat:
10-20 grame cafea boabe
Mod de preparare:
Pasul 1:
Se scot toate ingredientele din frigider. Cand au ajuns la temperatura camerei ne apucam de treaba. Pornim cuptorul si ii fixam temperatura la 200 grade (daca e electric) sau 220 grade (daca e un cuptor de aragaz obisnuit pe gaz).
Pasul 2:
Se tapeteza tava cu hartie pergament. Se bat, cu telul sau mixerul, cele 6 albusuri spuma tare. Apoi, se adauga “in ploaie” 150 grame de zahar tos. Se bate in continuare cel putin zece minute. Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri, 90 grame de faina si cele 40 grame de cacao amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava si se da cuptor 15 minute.
Pasul 3:
Se amestecă bine cu telul pară, pe abur, cele 4 gălbenuşuri cu 160 grame zahăr tos, zahărul vanilat, 40 ml lapte şi 20 grame cacao. Când compoziţia s-a îngroşat se ia de pe abur şi se lasă să se răcească.
Pasul 4:
Se freacă bine, cu o lingură, cafeaua solubilă cu 70 grame zahăr pudră şi o lingură de apă minerală. Atunci când compoziţia şi-a dublat volumul se încorporează uşor cu crema răcită de la pasul 3.
Continuarea o gasiti pe elenalasconi.ro!