Daca prietenii sau rudele te anunta ca urmeaza sa ajunga la tine in cateva ore si nu ai ceva dulce cu care sa ii servesti, intri in bucatarie si in doar 10 minute ai tava cu aluatul pentru fursecuri gata de bagat la cuptor. Iata reteta magica.

 

Ingrediente:

250g zahar (poti folosi zahar brun pentru un gust mai intens de caramel)

250g de unt de arahide

1 ou mare

 

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o tava cu hartie de copt.

2. Bate oul si amesteca toate cele trei ingrediente intr-un bol pana cand obtii o compozitie omogena.

3. Foloseste o lingura pentru a forma fursecurile. Din doua linguri de aluat, formeaza o bila cu ajutorul palmelor. 

4. Asaza bilele formate pe tava, la cativa cm distanta unele de celelalte.

5. Preseaza bila cu o furculita intr-o directie si inca o data perpendicular pe liniile formate deja astfel inca sa obtii un model.

6. Pune-le la cuptor si lasa-le sa se coaca aproximativ 15 - 20 de minute.

7. Apoi lasa-le la racit 2-3 minute. 

8. Le poti pastra pana la 3-4 zile intr-un borcan sau alt recipient inchis ermetic. 

 

Pofta buna!