Ingrediente

200 g unt fara sare

½ cana ananas confiat sau deshidratat

½ cana cirese deshidratate

½ cana caise deshidratate

1 ½ cana curmale, fara sambure, taiate marunt

1 ½ nuci/ alune (dupa preferinta)

¾ cana migdale decojite

150 g faina

1 cana zahar

3 oua la temperatura camerei

½ lingurita praf de copt

Un praf de sare

4 ml esenta de rom

2 ml esenta de vanilie

 

Metoda de preparare

Intr-un bol incapator, fa un amestec din toate fructele si nucile de mai sus. Intr-un bol separat, amesteca intre ele faina, praful de copt si sarea.

Intr-un al treilea bol, bate bine untul si zaharul impreuna, pana cand capata o consistenta pufoasa. Adauga apoi ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare dintre ele. Pune si esentele – de rom si vanilie. Peste acest amestec, adauga treptat, in ploaie, amestecul de faina, praf de copt si sare si incorporeaza-le. La sfarsit, incorporeaza si amestecul de fructe.

Pregateste o forma de tort sau o forma de chec – tapeteaza-le cu hartie de copt, sau unge-le cu putin ulei/ unt. Toarna compozitia checului in forma si da-l la copt timp de aproximativ 2 ore si jumatate, pana cand devine auriu si trece testul scobitorii curate. 

Daca preferi, odata ce s-a racit, il poti insiropa cu rom. Dar este foarte bun si asa cum l-ai scos din cuptor. :)

Pofta buna!