Ingrediente
200 g unt fara sare
½ cana ananas confiat sau deshidratat
½ cana cirese deshidratate
½ cana caise deshidratate
1 ½ cana curmale, fara sambure, taiate marunt
1 ½ nuci/ alune (dupa preferinta)
¾ cana migdale decojite
150 g faina
1 cana zahar
3 oua la temperatura camerei
½ lingurita praf de copt
Un praf de sare
4 ml esenta de rom
2 ml esenta de vanilie
Metoda de preparare
Intr-un bol incapator, fa un amestec din toate fructele si nucile de mai sus. Intr-un bol separat, amesteca intre ele faina, praful de copt si sarea.
Intr-un al treilea bol, bate bine untul si zaharul impreuna, pana cand capata o consistenta pufoasa. Adauga apoi ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare dintre ele. Pune si esentele – de rom si vanilie. Peste acest amestec, adauga treptat, in ploaie, amestecul de faina, praf de copt si sare si incorporeaza-le. La sfarsit, incorporeaza si amestecul de fructe.
Pregateste o forma de tort sau o forma de chec – tapeteaza-le cu hartie de copt, sau unge-le cu putin ulei/ unt. Toarna compozitia checului in forma si da-l la copt timp de aproximativ 2 ore si jumatate, pana cand devine auriu si trece testul scobitorii curate.
Daca preferi, odata ce s-a racit, il poti insiropa cu rom. Dar este foarte bun si asa cum l-ai scos din cuptor. :)
Pofta buna!