Ingrediente:
Pentru blat:
- 225 grame faina
- 1 ½ lingurite bicarbonat de sodiu
- ½ lingurite sare
- 1 ½ lingurite cafea instant
- 75 grame cacao
- 300 grame zahar brun
- 375 ml apa fierbinte
- 90 ml ulei de cocos
- 1 ½ otet din vin alb
- 1 lingura petale de trandafiri
- 1 lingura de fistic maruntit
Pentru glazura:
- 60 ml apa rece
- 75 grame unt de cocos
- 50 grame zahar brun
- 1 ½ lingurite cafea instant
- 1 ½ linguri cacao
- 150 grame ciocolata neagra (min. 70% cacao)
Foloseste o tava de prajituri cu fund detasabil si diametrul de 20 cm.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius si incepe sa prepari glazura. Pune toate ingredientele, mai putin ciocolata neagra, intr-o cratita si fierbe-le pana se dizolva. Dupa aceea, opreste focul si adauga ciocolata maruntita. Amesteca totul pana obtii o crema densa si las-o la racit, amestecand-o din cand in cand.
Pune hartie de copt pe fundul tavii de prajituri.
Pune faina, bicarbonatul, sarea, cafeaua instant si cacaua intr-un bol si amesteca-le cu o furculita.
Amesteca separat zaharul, apa, uleiul de cocos si otetul, pana cand uleiul se topeste. Dupa aceea, combina-le cu ingredientele uscate de mai devreme. Pune compozitia in tava de prajituri si da totul la copt timp de 35 de minute.
Verifica daca blatul este facut cu ajutorul unei scobitori sau al unui tester de prajituri.
Odata ce tortul este gata, scoate-l din tava si lasa-l la racit pe o farfurie sau pe o tava.
Amesteca din nou glazura si verifica daca are consistenta dorita. Toarn-o peste tort si foloseste o spatula pentru a acoperi marginile blatului, daca este nevoie.
Daca doresti sa decorezi tortul, acum este momentul. Presara deasupra lui petalele de trandafiri si fisticul maruntit (sau orice alt topping iti doresti). Lasa glazura sa se aseze timp de 30 de minute inainte sa tai prima felie de tort.
Pofta buna!