Ingrediente:

800 de grame de faina

4 linguri zahar

4 linguri praf de copt

1 lingura sare

1 lingura bicarbonat de sodiu

100 de grame de unt, taiat cubulete

500 ml de lapte batut

2 linguri de smantana

1 lingurita sare de mare

¼ lingurita piper negru macinat

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si pregateste o tava cu hartie de copt.

Pune faina, zaharul, pudra de copt, sarea si bicarbonatul in bolul unui mixer. Amesteca-le la viteza mica, dupa care adauga untul si continua sa amesteci cu mixerul, pana cand compozitia se omogenizeaza si capata o textura faramicioasa, circa 3 minute. Dupa aceea, incorporeaza treptat si laptele.

Turn dough out onto a lightly floured surface. Knead and fold dough into thirds, repeating process until it comes together, about 5 times. Dust dough and rolling pin with flour; roll dough into a 3/4-inch-thick (about 12- x 10-inch) rectangle. Cut dough rectangle into 10 (3 1/2-inch) squares. Transfer to prepared baking sheet, arranging dough squares so the edges touch. Brush with cream, and sprinkle with sea salt and black pepper.

Scoate aluatul pe blatul de lucru, pe care ai presarat in prealabil putina faina. Framanta-l suficient, dupa care intinde-l cu ajutorul unui facalet pana cand va ajunge la circa 2 centimetri grosime. Taie aluatul in patrate sau cercuri egale, pe care le vei pune in tava de copt. Unge-le cu smantana si presara deasupra lor cu sare si piper.

Coace biscuitii in cuptor circa 15 minute, pana devin aurii. Lasa-i sa se raceasca inainte sa ii servesti. Pofta buna!