Halewood are in proprietate crame si plantatii de vita de vie in regiunea Dealu Mare, Podisul Transilvaniei si Murfatlar. La acestea se adauga Pivnitele Rhein Azuga fondate in 1892. In anul 2010, Halewood au cules prima recolta de struguri de vin certificati ecologic. Byzantium Rosé Euxine Shiraz-Rose, pe care il vei gasi si mai jos, este primul vin ecologic al companiei si este perfect pentru vara. Iata cele 5 recomandari de vinuri de la Halewood:
1. Byzantium, Rose Euxine, 2012
Un vin caracterizat prin prospetime si aromele delicate de zmeura, capsune si citrice. Este un aperitiv excelent, care poate fi servit si alaturi de salate, preparate usoare din peste sau carne de pui.
2. Byzantium, Blanc de Transylvanie 2011
A castigat medalie de bronz la International Wine Challenge 2013, mentiune la Decanter World Wine Awards 2012 si medalie de aur la concursul Strugurele de Aur 2012. Este insotitorul perfect pentru peste, fructe de mare sau alte preparate din carne alba. Poate fi servit alaturi de salate, legume la gratar sau preparate din bucataria asiatica.
3. Prahova Valley, Special Reserve Tamaioasa Romaneasca
A castigat medalia de aur doi ani consecutiv la International Wine Contest Bucharest (2012 si 2013). Este un vin alb dulce de culoare galbe auriu, cu arome complexe si expesive, completate de notele de miere si flori de salcam. Este un aperitiv ideal, dar se poate servi si impreuna cu prajituri si tarte pe baza de fructe proaspete.
4. Spumant Rhein Extra, Brut Rose
Rhein Extra este cea mai veche si mai recunoscuta marca de vin spumant din Romania. Are la baza soiul Pinot Noir, care ii confera culoarea rose somon. Un spumant cu aciditate placuta, arome de fructe rosii care la degustare lasa in urma o savoare placuta. Se poate incerca la orice parte a cinei, de la aperitiv la desert.
5. Sebes Alba Sauvignon Blanc 2011
A castigat medalia de aur la concursul Strugurele de Aur 2011. Aromele fine de ierburi si fructul pasiunii sunt completate de notele de citrice. Racit bine, este un insotitor excelent pentru preparatele din peste sau pui, branzeturile fine si pastele cu sos alb.