Pentru o cafea buna acasa trebuie folosite cateva secrete. Indiferent de metoda de preparare a cafelei, un iubitor de cafea trebuie sa aiba grija de urmatoarele lucruri:
- sa aleaga ingrediente cat mai bune (cafea, apa, lapte);
- sa foloseasca o reteta exacta, recomadata pentru metoda pe care o foloseste;
- sa aiba ustensile care sa il ajute sa poata masura ingredientele;
Pentru cei care vor sa intre mai in detaliu si care isi fac o rutina sau un ritual din a-si prepara cafea buna acasa, avem cateva mentiuni suplimentare:
- retetele se pregatesc in functie de boabele alese, tinad cont de originea lor si de modalitatea de prajire a acestora;
- cere reteta de preparare de la cei de la cumperi cafeaua.
1. Espresso
- 16 - 18 grame cafea
- 32 - 40 ml extractie, in ceasca
Preparare:
26 -29 secunde, timp extractie
92 grade - temperatura espressor
9 bar presiune espressor
Pentru aceasta reteta este nevoie sa cantaresti portafiltrul, folosind astfel cantitatea exacta de cafea pe care ti-o doresti. De asemenea, poti cantari si extractia in ceasca.
2. Cafea la filtru
Pentru a prepara cafea la filtru acasa, noi recomandam ca metoda de preparare V60. O extractie cu aceasta metoda este clara, se disting usor aromele cafelei si are o reteta simpla:
- 12 grame cafea/200 ml apa
Preparare:
92 C temperatura apei
Cafea macinata pentru filter paper
Timp extractie 3,5 -3 minute