Daca vodca cu aroma de bacon este din ce in ce mai populara in vestul Europei (desi are un miros groaznic!), in est, un sorici si putina carne tocata par sa fie cele mai potrivite ingrediente.
Noi am fost la o degustare de cocktailuri de Craciun la Barmania si am facut-o si pe asta: am incercat un cocktail cu carne tocata si sorici. Concluzia? Nu sunt chiar asa de rele precum suna - daca eviti sa te gandesti la ingrediente, chiar le poti savura linistit.
Va dam retetele, in cazul in care va tenteaza sa le incercati.
MinceMeat Cocktail
Ingrediente:
- 60 ml rom negru Zacapa
- 10 gr carne tocata
- 30 ml suc proaspat de mere
- 30 ml frisca lichida
Carnea tocata se amesteca foarte bine cu romul si cu sucul de mere, in shaker, dupa care se strecoara. Bautura ramasa se amesteca cu frisca si se adauga gheata.
Mary Christmas
- Vodca infuzata cu sorici
- Suc de rosii
- Lamaie
- Condimente
Vodca se amesteca cu toate ingredientele. Se decoreaza cu telina si sorici.
Daca vrei sa-ti iei prietenii prin surprindere, poti sa mai pregatesti o gustare: sorici cu vodca. Ii pui la infuzat cateva zile, timp in care se imbiba cu alcool, dupa care ii servesti pur si simplu pe o farfurie :)