Daniel Tanase, castigatorul locului I si al premiului de 500 Euro, a creat un cocktail aromat, cu baza spirtoasa tequila cu aroma de cafea. Pentru a potenta aromele cafelei, el a mai folosit 100 ml ceai negru de vanilie, boabe de ciocolata, migdale crude, un betisor de scortisoara si o steluta de anason. Toate acestea au fost completate prin adaugarea unei creme delicioase, preparata cu sirop de ciocolata, sirop de artar, condimente, zahar brun si 2 shoturi de espresso. Dani a servit cocktail-ul intr-un pahar elegant si l-a denumit Infinity, pentru ca fiecare ingredient contribuie la crearea unor explozii nelimitate de arome, atunci cand este degustat.
Castigatorul locului II, Cosmin Mihailov, a folosit un lichior din infuzie de cocos pentru a balansa aromele intense de tequila cu aroma de cafea si notele fructate din Kenya, cafeaua aleasa de el. Pentru complexitate, a mai folosit gem de afine, care a oferit bauturii un gust usor acid, placut. Cosmin si-a dorit ca bautura lui sa aminteasca prin gust de serile prietenoase de vara, captand prin prospetime.
Cel de-al treilea cocktail castigator a fost un concept original al lui Victor Stoica, care a impresionat juriul, reusind sa urce pe locul III al podiumului. Inspiratia lui s-a regasit intr-un mix de condimente proaspete precum piper, cardamon sau ceai negru infuzat cu vanilie. Cocktail-ul a fost servit intr-un pahar racit foarte bine, punand in valoare caracterul puternic aromat al tequilei cu aroma de cafea si notele dulci de ciocolata ale cafelei din Panama, Berlina Estate.
Preparatul lui Victor a primit si aprecierea unui juriu special, creat din reprezentanti ai presei si bloggeri care au urmarit fiecare participant pentru a descoperi cea mai creativa reteta. Cocktail-ul sau i-a impresionat pe acestia printr-un after taste foarte catifelat si surprinzator de aromat.
BARMANIADA este cea mai complexa competitie anuala de bartending din Romania. Obiectivul ei este sa dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului si sa creeze o comunitate de barmani care sa interactioneze si sa faca schimb de experienta, punand din ce in ce mai mult accent pe evolutie in meseria lor. BARMANIADA se afla la cea de-a cincea editie. Detinatorii titlului de Barmanul Anului sunt: Marjan Kukuneshoski (Make) in 2009, Sergiu Biris in 2010, Marian Porumb in 2011 si Alexandru Tudor in 2012.