Vinul rosu se afla printre cei mai importanti agenti de diminuare a nivelului colesterolului, datorita antioxidantilor care se afla in componenta sa. Consumul moderat de vin rosu pastreaza astfel vasele de sange flexibile, reducand riscul unor afectiuni coronariene, potrivit unui studiu citat de Mediafax.ro.
"Este aproape la fel de eficient ca si aspirina", spun cercetatorii. Mai mult, beneficiile vinului rosu se rasfrang si asupra bolnavilor de diabet. Boabele de struguri rosii sunt bogate in resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanti descoperiti pana in prezent, care are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange.
Dar vinul rosu aduce beneficii si la nivelul creierului, sustine Philippe Marambaud, cercetator stiintific in cadrul Centrului Litwin-Zucker pentru cercetare a maladiei Alzheimer si a problemelor de memorie din New York. Responsabil este tot resveratrolul, care, sustine specialistul, impiedica formarea unei proteine numite beta-amiloid, care determina aparitia maladiei Alzheimer. Pentru a preveni aparitia bolii, Marambaud sustine ca este suficient sa rezolvi timp de o ora cuvinte incrucisate si, la final, sa te racoresti cu un pahar de vin rosu.
Iti recomandam sa incerci cu incredere vinurile romanesti, mai ales ca agentia de presa Reuters le-a laudat indelung si a numit Romania noul Bordeaux.