INGREDIENTE (8-10 portii):
1 kg vinete
500 ardei capia
ulei de masline
oregano
3 fire ceapa verde
5 catei de usturoi
1 lingura miere
zeama de la 1 lamaie mare
MOD DE PREPARARE:
Pasul 1:
Am taiat longitudinal vinetele pe care le-am pus cu partea alba im sus in vasul Zepter Z 2850B impreuna cu ardeii capia. Am setat temperatura plitei cu inductie la 90 de grade Celsius (pentru aragazul clasic-la foc mic, pe ochiul cel mai mic).
Pasul 2:
In momentul in care acul termocontrolului a ajuns in zona galbena, la mijloc, am oprit focul. Dupa 15 minute am ridicat capacul si am indepartat coaja atat de pe vinete cat si de pe ardei. Muuuult mai usor decat daca le-as fi copt in mod clasic. Ca sa nu mai vorbim ca e si mult mai sanatos pentru ca la temperatura mica nu distrug vitaminele din legume.
Pasul 3:
Am rupt fasii, cam de un cm latime, din vinetele si ardeii copti. Am adaugat usturoiul pisat, ceapa verde taiata bucati, sucul de lamaie amestecat cu mierea, uleiul de masline si oregano.
Alte retete delicioase gasiti pe elenalasconi.ro!