Unde mai pui ca masa de Craciun este si mai grea daca esti gazda. Asta pentru ca va fi nevoie de mult timp investit si de rabdare in pregatirea tuturor felurilor de mancare pentru invitatii tai dragi.

Asadar, iata o reteta perfecta de garnitura pentru friptura pe care o vei servi de Craciun – foarte usor de preparat si suficient de usoara pentru a insoti cu succes restul bucatelor de pe masa!

 

Ingrediente:

500 g morcovei (baby carrots)

1 lingura de unt

2 linguri mustar Dijon

1 lingura otet din vin rosu

50 ml ulei vegetal

3-4 linguri de tarhon

 

Metoda de preparare:

Curata si spala foarte bine morcovii, lasand coditele verzi intacte, pentru o estetica frumoasa a preparatului.

Intr-o craticioara pentru sosuri, pe jumatate umpluta cu apa cu sare, pune morcovii la fiert. Intre timp, cat acestia fierb, pregateste sosul – intr-un bol mic, amesteca mustarul Dijon, otetul din vin rosu, si uleiul vegetal. Odata ce le-ai amestecat bine, incorporeaza tarhonul si amesteca pana cand se omogenizeaza toata compozitia. 

Dupa ce morcovii au fiert, strecoara-i bine de apa, pune-i intr-un bol si amesteca-i cu untul cat inca sunt calzi. Toarna sosul peste ei si amesteca totul cu grija, cat sa ramana intregi, dar sa distribui si sosul pe cat se poate de uniform. 

Serveste-i drept garnitura pentru friptura, sau daca ai si invitati care nu mananca deloc carne, se vor bucura cu siguranta de aromele acestui preparat si de sine statator.

Pofta buna!