Bucatarul trecut de 80 de ani, bun prieten al regretatei Julia Child, este o referinta cand vine vorba de omlete frantuzesti. Vei intelege de ce dupa ce vei citi reteta de mai jos. 

 

Ingrediente:

  • Verdeturi proaspete (Jacques Pepin recomanda ceapa verde, tarhon si patrunjel)
  • 3 oua mari
  • Sare si piper
  • Unt nesarat

 

Mod de preparare:

Incepe prin a toca marunt toata verdeata. Pentru o omleta ai nevoie de circa un sfert de cana de ierburi tocate.

Sparge 3 oua intr-un bol. Jacques Pepin recomanda sa spargi ouale pe o suprafata plata, precum blatul de bucatarie sau un tocator (si nu pe marginea bolului, pentru ca asa risti sa scapi bucati de coaja).

Inainte sa bati ouale, inteapa galbenusurile cu furculita. Astfel se vor omogeniza mai usor. Asezoneaza cu sare si piper, adauga verdeturile si amesteca bine.

Pune tigaia pe foc mediu si adauga doua linguri de unt (de preferat nesarat). Cand untul incepe sa sfaraie usor, e momentul sa adaugi ouale. 

Incepe sa amesteci in tigaie cu furculita. Ouale vor incepe sa se gateasca imediat, asa ca este foarte important sa amesteci incontinuu. De asemenea, agita tigaia din cand in cand pentru ca ouale sa se poata misca.

In aproape un minut secunde omleta va fi aproape gata - usor moale in interior si ferma la exterior. 

Cu ajutorul furculitei incepe sa impaturesti omleta dintr-o parte in cealalta a tigaii. Jaques Pepin are o tehnica celebra prin care bate manerul tigaii, astfel incat sa mai impatureasca odata omleta pe marginea tigaii. 

Odata ce ai omleta rulata in tigaie, rastoarn-o intr-o farfurie. Aseaz-o putin pe la colturi astfel incat sa fie intr-o forma perfect ovala si serveste-o fierbinte.