- Taie painea in felii egale, de 1 ½ cm sau 2 si frige-o pe gratar, cate un minut pe fiecare parte (daca nu ai un gratar, o poti pregati la fel in tigaie sau o poti lasa la cuptor, cateva minute pe fiecare parte, pe modul „grill”).
- Curata doi catei de usturoi si taie-i pe jumatate. Freaca fiecare felie de paine pe ambele parti cu o jumatate de catel de usturoi.
- Stropeste feliile de paine cu putin ulei de masline de calitate si presara pe ele sare fina si piper.
- Apoi adauga orice topping iti este pe plac.
Iata si cateva idei de combinatii pe care le poti incerca:
- rosii tocate marunt si busuioc
- unt, somon afumat si lamaie
- tapenada, dovlecei la cuptor, parmezan
- dovlecel / vanata la cuptor, branza feta, frunze mici de menta
- mustar Dijon, sardine in ulei, felii de castravete murat
- hummus, ardei copt, verdeturi
- maioneza, pui la gratar taiat foarte subtire, lamaie
- vita feliata subtire, sos hollandaise, felii de castravete murat, ceapa prajita
Pofta mare!